Werking waterontharders

Werking Greensoft Waterontharders
Ondervindt u problemen door hard water? De Greensoft onthardingsinstallaties geven een doeltreffende oplossing! De in het water aanwezige calcium- en magnesiumzouten komen naar voren in het drinkwater in de vorm van kalkafzetting. Dit merkt u aan kalkafzetting op o.a. kranen, glazen douchewanden en diverse sanitaire toestellen. Kalkafzetting komt ook voor in de binnenwerken van kranen, wasmachines, vaatwassers e.d. Doormiddel van een Greensoft waterontharder wordt de kalk uit het water verwijderd.

De Greensoft waterontharders werken volgens het principe van ionenuitwisseling met een harsfilter. De Calcium (Ca2+) en de magnesiumionen (Mg2+) worden uitgewisseld tegen natriumionen (Na+). Deze waterontharder is voorzien van een harscilinder. Wanneer het hars in de cilinder verzadigd is met calcium (kalk), dan gaat de waterontharder regenereren. Dit gaat door middel van een spoeling met zout water dat aangemaakt wordt in de zoutbak van de waterontharder. Het zoute water spoelt als het ware de kalk van het hars af. Het spoelwater dat voorzien is van kalk gaat via een afvoerslang het riool in.

Exploded View

De Greensoft waterontharders werken op waterdruk. Wanneer de waterontharder gaat regenereren (het hars schoonspoelen) wordt dit uitgevoerd door middel van de druk in de waterleiding.

+ Er is geen stroom nodig voor de waterontharder

De Greensoft waterontharder is zeer zuinig qua zout en waterverbruik. Voor 1 spoeling wordt maar 18 liter water verbruikt. De reguliere waterontharders die worden aangeboden verbruiken stroom en gemiddeld per spoeling 24 tot 48 liter water, met Greensoft waterontharder bespaart u uiteindelijk in de kosten ten opzichte van andere waterontharders.

Hardheid waterTevens heeft de Greensoft waterontharder geen digitale besturingsmodule, door het zo basic mogelijk te houden is er minder onderhoud nodig en kan er minder aan defect gaan. Er wordt standaard een bypass op de waterontharder gemonteerd, als u deze omzet dan kunt u ook hard water gebruiken om b.v. uw gras te sproeien.

Heeft u vragen over de installatie van een waterontharder of over de werking van Greensoft? Vul onderstaand contactformulier in of bel 074-2669749.