Installatie waterontharders

Installatie en levering van uw waterontharder
De Delta Escalda wordt standaard geleverd met:

Handleiding
Bypass
1 zak regeneratiezout
Hardheid testset
De waterontharder wordt aangesloten op de leiding direct achter de watermeter (het inkomende harde water). Vanaf de waterontharder wordt er een leiding aangesloten (voor het uitgaande zachte water).

KH-Installatietechniek sluit de waterontharders aan met 15 of 22 mm waterleidingen, dit is per situatie in de woning verschillend. Er wordt nooit verkleind qua diameter waterleiding. Als de aansluiting daadwerkelijk 22 mm is bij de watermeter dan wordt de ontharder ook aangesloten met een 22 mm waterleiding en niet verkleind naar een 15 mm waterleiding. Dit om zoveel mogelijk drukverlies te voorkomen.

Tevens wordt er een afvoer op het riool aangesloten voor het regeneratieproces. De ontharder wordt aangesloten met een gewapende afvoerslang zodat deze niet kan gaan knikken. Er wordt ook een sifon geplaatst met een zogenaamde ‘’aircab’’ dit om te voorkomen dat er bacteriën vanuit het riool overgedragen kunnen worden op het harsfilter. Een overloop beveiliging wordt ook aangesloten.

De Delta Escalda heeft geen stroomaansluiting nodig. De plek waar de waterontharder kan komen te staan is ook per situatie verschillend, dit kan bijvoorbeeld zijn in een kast onder de trap, garage/berging, kelder of in de kruipruimte. KH-Installatietechniek informeert u graag persoonlijk voor de diverse mogelijkheden.

Greensoft harsfilters Greensoft waterontharder

Er kan tevens gekozen worden om de buitenkraan die u gebruikt om bijvoorbeeld het gras te sproeien aan te sluiten voor de waterontharder, dit betekent dat de buitenkraan altijd voorzien is van hard water. U hoeft dan niet steeds de bypass om te zetten die op de waterontharder gemonteerd is. Het omzetten van de bypass wordt nogal eens vergeten wanneer men het gras gaat sproeien.

Als de waterontharder helemaal aangesloten is wordt er een handmatige regeneratie uitgevoerd ter controle.

Het inkomende harde water wordt gemeten door middel van een hardheid testset. Daarna wordt het uitgaande zachte water ingesteld en nagemeten. Uw ontharder is nu klaar voor gebruik.

Heeft u vragen over de installatie van een waterontharder of over de werking van Delta? Vul onderstaand contactformulier in of bel 074-